VARM QUINOA- OCH TOFUSALLAD (VEGANSK)
Det blir verkligen mörkt tidigt nu på kvällarna. Jag hinner inte hem från jobbet i tid för att lyckas fånga dagsljuset och därför ser bilderna så gråmiga ut. Men något jag hann göra när jag kom hem idag var denna enkla men otroligt goda quinoa- och tofusallad! Den här rätten är helt perfekt - den går snabbt att göra, går att äta både varm och kall (vilket gör den perfekt som matlåda!) och smakar supergott!

INGREDIENSER (2 personer)
2 dl quinoa
ca. 1/2 tofu
ca. 1/2 succhini
ca. 1/2 paprika
en näve färsk bladspenat
Börja med att koka upp quinoan enligt anvisningarna på paketet. Då den tar ett tag att koka så är det bra att sätta på den först. Skär sedan upp tofun i lagom stora bitar (lagom enligt dina egna mått, jag tycker till exempel om rätt stora bitar) och stek i valfri olja (jag använder alltid kokosolja) på medelhög värme. Skär paprika och succhini, förslagsvis i lika stora bitar som tofun. När tofun fått lite färg i stekpannan så vänder du ner paprikan. Låt tofun och paprikan stekas upp lite tillsammans innan du lägger i succhinin. Här kan det också vara gott att smaksätta med lite japansk soja för att få lite extra god smak i salladen, men ta inte för mycket! Då är det lätt att det blir alldeles för salt, tänk på att du bara ska smaksätta. När sojan har "lagt sig" lite i pannan så vänd ner succhinin. När sedan tofu, paprika och succhini i stort sett är helt klara så släng ned en näve med bladspenat och rör runt ordentligt i pannan. Nu bör även quinoan vara klar, så ta i lite salt och ta av den från värmen. Ta även av stekpannan och servera tillsammans genom att antigen blanda ihop allt till en färgglad sallad eller såsom jag har gjort och lägga upp det som tillbehör till varandra.


Självklart kan du också ha i många andra grönsaker, det finns inga begränsningar! Men tofu - succhini - paprika är en klockren kombo och med lite quinoa till så blir du dessutom proppmätt. Perfekt som både lunch och middag!